Nederlands
Nederlandstalige website
Deutsch
Deutschsprachige Website
English
English website
Français
Site français

Meer over ons.

Al ruim 30 jaar is DEC International (handelsnaam van Dutch Environment Corporation BV) aktief als producent en distributeur van flexibele luchtkanalen. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot één van 's werelds toonaangevende producenten van deze kanalen en bekend en erkend om de superieure kwaliteit, service en aftersales. Ook op het gebied van (semi-) flexibele roestvast stalen rookgasafvoer systemen is DEC International inmiddels niet meer weg te denken.

 

Het verleden

Eind jaren '70 van de vorige eeuw hield ir. herman oonk (onder de naam van 'ipro techniek') zich bezig met het ontwikkelen van flexibele luchtkanalen en de daarvoor benodigde machines. De keuze voor het toen vernieuwende idee om luchtkanalen flexibel te maken was gebaseerd op de wens om het monteren van ventilatiesystemen te vereenvoudigen. Tevens zou de installateur fors kunnen besparen op montage- en vervoerskosten.

De speciaal voor de flexibele luchtkanalen ontwikkelde 'sandwich constructie' was meteen een enorm succes. Vele bedrijven wereldwijd hebben een poging ondernomen om deze techniek te kopiëren maar hebben nooit de constante kwaliteit van de door DEC International geleverde luchtkanalen kunnen evenaren. Ons motto werd dan ook 'Check it's DEC the high tech'. Hiermee werd het voor iedereen duidelijk dat niet elke flexibele luchtkanaal aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet als een door ons geproduceerde kanaal.

In de loop der tijden hebben wij onze productgamma verder aangepast aan de wensen van de klant. Met de verkoop van accessoires kunnen wij de klant een one-stop-shop ervaring bieden: alles wat nodig is voor een compleet geïnstalleerde luchtbehandelingsysteem onder één dak. Ook hebben we internationaal niet stil gestaan: inmiddels verkopen wij onze producten in meer dan 50 landen waar de DEC International merknaam een begrip is.

In de jaren '80 en '90 wist DEC International door een innovatieve ontwikkelingsgeest en inventieve marketing een continue groei, zowel nationaal als internationaal, door te zetten.

 

Het heden

DEC International is sterk gefocust op product ontwikkeling, met een bijzonder zwaartepunt op flexibele (lucht)kanaal systemen. niet alleen voor ventilatie en air-conditioning, maar ook voor schoorsteen renovatie. inmiddels kunnen we ons productgamma opdelen in drie groepen:

  • DEC International flexibele luchtkanaal systemen
  • DEC International bevestigings- & sealings systemen
  • DEC International luchtbehandelings systemen

Deze opdeling is ideaal gebleken voor de utiliteits- en woningbouw en wanneer er voor industriele en maritieme applicationen verwarmings-, ventilatie- of airconditioningssystemen ontwikkeld en geplaatst dienden te worden. Ter ondersteuning van deze projecten hebben we uitgebreide productprogramma's en technische catalogi welke beschikbaar zijn in verschillende talen.

Vandaag de dag zijn al onze flexibele luchtkanalen conform aan en geclassificeerd volgens de specificaties van EN 13180 nov 2001 / NEN-EN 13180 january 2002: "Ventilatie in gebouwen -luchtkanalen- afmetingen en mechanische eisen voor flexibele kanalen".

DEC International is ISO 9001:2015 gecertificeerd en wij hebben meer dan 160 (inter)nationale testrapporten en certificaten voor onze producten en organisatie.

Last but not least werken onze gemotiveerde medewerkers als één team waardoor we samen van DEC International één van de leidinggevende bedrijven in onze branche maken, wereldwijd.

 

De toekomst

Beschikbaarheid, kwaliteit, veiligheid, service en leefklimaat zijn de hoofddoelen voor de toekomstige ontwikkelingen van DEC International. Dit geldt zowel voor de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van flexibele luchtkanalen, semi flexibele luchtkanalen, verbrandingsgas-afvoersystemen en luchtkanalen, evenals de opslag en distributie van andere luchtbehandelings componenten en voor het slitten van folieën.

Door substantiele investeringen en een continu programma van onderzoek en ontwikkeling, blijft ons bedrijf concurrerend en voorzien van nieuwe technologieën.

Ons algehele doel is het leveren van betere beluchtingssystemen binnenshuis voor een toenemend comfort en welzijn op de werkvloer, publieke gebouwen en in bewoonde gebouwen. DEC International's sterke productontwikkeling is de sleutel die ons toegang geeft tot het leveren van schone en gezonde lucht aan alle eisende omgevingen in de gehele wereld.

Company information

Visit us at the

© Copyright 2024 DEC International